Stokkoya Logo

Søkeresultat:

4.juli: Vernissage med Edvarda A.Branaas og Mathis Nango

I forbindelse med åpningen av salgsutstillingen i Sjøsenteret, får vi besøk av
EDVARDA (A. Braanaas), en norsk kunstner som bor og jobber i Oslo og Los Angeles, og Mathis Nango, samisk billedkunstner som bor i Volda, hvor han også jobber som lektor i kunstfag.
Mathis Nango har blant annet blitt nominert til Nordisk Råds litteraturpris for sine illustrasjoner i den samiske diktsamlingen "Ii dát leat dat eana", skrevet av Inga Ravna Eira. Denne diktsamlingen har påvirket hans tanker om miljø, og dette sees også i kunsten hans. 
EDVARDA presenterer blant annet sin nye serie DOYENNES
Hun har også med seg et eget bilde spesielt laget for Stokkøya Strandhotell, og hvor inntekten går til støtte for videre utvikling av kunstprosjekter og kunstneropphold, som er en vanskelig prioritering på grunn av Covid-19.
Dette verket er trykt opp i et begrenset antall. 
EDVARDA er kjent for sin proaktive og distinktive fortelling om kvinner som tar posisjon. Hennes serie av portretter avbilder 12 globalt anerkjente kvinner som ikoner av vår tid.  
DOYENNES tar det kontemplative "blikket" i profilen og signaturen som indikerer en klassisk stil, som en gang ble brukt av mannlige kunstnere for å portrettere konene til mektige menn. Sammenstillingen av banebrytende kvinner og en propreitær portrettstil, fremhever den kvinnelige reisen fra "eiendom" til integritet.
 
Velkommen til Vernissage 14.00-18.00 lørdag 4.juli! 
no
Bestill
Spesialtilbud
0